Община Попово осигурява работа на безработни с трайни увреждания

17:15, 12 ное 18 25 1370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Попово осигурява работа на 30 безработни с трайни увреждания. Наемането им става възможност по проекти по ОП "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от общинската управа.

Работните места са разпределени по населени места в общината. За града те са шест, а за селата - 19. Пет от работните места са предвидени за младежи до 29-годишна възраст, които все още не са започнали работа.

Наетите са назначени на длъжност "Изпълнител" за две години, уточняват от администрацията. Те ще работят по проектите "Обучения и заетост" и "Обучения и заетост на младите хора" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Сключените договори са за пет-дневна работна седмица при 8-часов работен ден.

Кметовете на кметства по населени места имат задължението и отговорността да съблюдават стриктното изпълнение на поставените задачи и спазването на работното време.

Средствата за работни заплати и осигуровки ще се осигуряват от Община Попово и след извършване на проверки ще се възстановят от Оперативната програма. С реализирането на проектите и сключването на договор с Агенция по заетостта за наемането на хората Община Попово ще усвои близо 500 000 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама