Почина Стан Лий - създателят на супергероите от "Марвел"

22:23, 12 ное 18 / Свят 25 2365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендарният писател, редактор и създател на "Марвел Комикс", чиито герои го превърнаха в истински идол на любителите на комиксите по целия свят, почина на 95-годишна възраст. Новината за смъртта му беше потвърдена от "Холивуд Рипортър", след като по-рано TMZ съобщи информацията, като цитираше дъщерята на Стан Лий.

Стенли Мартин Лийбър е роден на 28 декември 1922-а година в Ню Йорк, а кариерата му започва още, когато е на 16 години с компанията за комикси Timely Comics. Той е създателят на супергерои като Спайдърмен, X-Men, Хълк, Черната пантера, Iron Man и други.

Последните няколко години бяха трудни за Лий. През юли месец 2017-а почина съпругата му Джоан, изживя трудна съдебна борба с компанията POW! Entertainment, чийто основател е, както и с бившия си бизнес мениджър, управлявал активите му с години. В началото на тази година Лий е приет в болница за лечение на пневмония.

Компанията „Марвъл Комикс“ е собственост на „Уолт Дисни“ от 31 декември 2009-а година, когато бе закупена за сумата от 4,24 милиарда долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама