Жан Пол Готие се отказа от кожите

12:20, 13 ное 18 / Любопитно 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асоциации за защита на животните приветстваха Жан Пол Готие, който реши да се откаже от използване на кожи в колекциите си.

От организацията PETA (Хора за етично отношение към животните) отбелязаха, че тази чудесна новина идва след години на натиск от тяхна страна, довел до прекъсване на дефиле на Готие от протестираща срещу използването на кожи активистка през 2002 г. и до предвожданото от основателката на PETA Ингрид Нюкърк нахлуване на активисти в парижкия му бутик през 2006 г.

Жан Пол Готие заяви пред телевизия "Канал плюс", че се отказва да използва кожи в колекциите си, преценявайки, че начинът, по който се убиват животни, е нежелателен и смущаващ. Асоциации за защита на животните оповестиха, че се надяват примерът на Готие да бъде последван от други модни дизайнери и брандове. Фондацията "Бардо" припомни, че поставя на разглеждане този въпрос от 12 години.

През месец март американските брандове "Дона Каран" и "Дона Каран Ню Йорк" се присъединиха към редица отказали се от използването на кожи модни къщи и брандове, сред които "Гучи", "Версаче", "Фурла", "Майкъл Корс", "Армани" и "Хуго Бос".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама