Разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис в Драгоман

14:00, 13 ное 18 25 2126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души са арестувани при разкриване на високотехнологична инсталация за производство на канабис в Драгоман. По сигнала е работено от около месец.

Служителите от сектор „Оперативно-издирвателна дейност“ в Регионална дирекция „Гранична полиция“- Драгоман са локализирали имот и прилежащата към него двуетажна къща в Драгоман, където най-вероятно се e осъществявала незаконната дейност. Изследвайки външните подобрения на фасадата на къщата и топлообмена на различните помещения чрез използване на термовизионно наблюдение, граничните полицаи достигнали до извода, че приземният и вторият етажи се използват за дейност, изискваща висока постоянна температура.

Предприетите мерки за пресичане на евентуалната престъпна дейност били съгласувани с районната прокуратура в Сливница и на 11 ноември служители на РДГП-Драгоман предприели специализирани полицейски действия в момент, в който в къщата са били 28-одишна жена, собственичка на имота, и 45–годишен мъж от Сливница, криминално проявен.

На адреса граничните полицаи открили изградена високотехнологична инсталация за производство на канабис. Иззети са общо 589 зелени тревисти растения в саксии и 3300 грама суха зелена тревиста маса, реагиращи при полеви наркотест на канабис. Намерени са и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно нарязване и филтриране на суха тревиста маса, голямо количество химически компоненти /четири бидона и 16 туби с различен обем/, свързани с производството на забраненото наркотично вещество и документи, свързани с набавянето на суровините, необходими за отглеждане на канабис.

В прилежащия към къщата гараж е установен мощен електрически генератор, служещ за захранване на паралелна електрическа инсталация, която е поддържала изграденото съоръжение за отопление и вентилация на наркооранжерията.

Собственичката на имота и мъжът са задържани. Образувано е досъдебно производство по описа на РДГП-Драгоман, работата по неговото документиране продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама