Деси Банова и Росен Плевнелиев бяха сред звездите на концерта на Васил Петров

14:04, 13 ное 18 / Любопитно 25 3645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата на джаза Васил Петров събра хиляди почитатели и съзвездие от известни личности на спектакъла си „Синатра: Вегас“ 2 в НДК, сред които бяха президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова. По време на биса на класиката L.A. Is My Lady Деси Банова поднесе букет на джазмена.

Васил Петров за втори път превърна Зала 1 на НДК в елегантен джаз клуб с виртуозните си изпълнения на авторски аранжименти на вечните хитове на Франк Синатра. В първите минути публиката видя на големия екран как певецът се издига с хеликоптер над София, а в залата прозвуча музикалната тема от кинохита „Мисията невъзможна“. Шоуто продължи с артистична смесица от суинг, джаз и боса нова под акомпанимента на All Stars Биг Бенд, дирижиран от маестро Антони Дончев.

Аплодисментите последваха Васил Петров, след като той слезе от сцената и тръгна между редовете. Фееричната атмосфера на Лас Вегас беше допълнена от балет с 12 изящни балерини, танцуващи в съвършен синхрон сред облак от ресни, пайети и пера. Момичетата смениха десетки костюми в черно, златисто, червено и снежнобяло по дизайн на Кремена Халваджиян.

Фантастичните дуети на Васил Петров със специалните му гости Михаела Филева, Орлин Павлов и Брус Джонсън превърнаха „Синатра: Вегас“ 2 в незабравимо преживяване на световно ниво. Музикантите импровизираха и се шегуваха едни с други, а публиката пя с тях най-големите хитове на 60-те години. Възторгът достигна кулминацията си при появата на малката-голяма изненада на събитието - талантливата 11-годишна Валерия Стоянова, която изпълни класиката „All Around the World” в дует с Брус Джонсън като си акомпанираше на пиано. Спектакълът по идея на продуцента му Маргарита Тошева надмина очакванията от миналогодишното издание с новия си, още по-стилен репертоар, вълнуваща сценография и емоционален заряд.

Вечерта завърши с три биса. Екипът на Васил Петров получи цветя от посланика на Русия Анатолий Макаров и от предходния председател на Народното събрание Димитър Главчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама