Експерти представиха в Благоевград рисковете в интернет за децата

17:45, 13 ное 18 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При изключително голям интерес, в препълнена зала със студенти, учители и преподаватели, започна дискусията „Децата онлайн-рискове и опасности“, предаде БНР. Събитието се организира от  Югозападния университет, а лектори са едни от най- компетентните по темата специалисти в страната. Сред тях бяха Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет, Деян Благоев – специалист по онлайн защита на деца, Радиона Никова - Държавна агенция за закрила на детето.

Очакван гост-лектор, който поради ангажимент не присъства,  беше комисар Явор Колев, началник дирекция „Киберпрестъпност" в ГДБОП – МВР.

На днешната дискусия бяха дадени удостоверенията на студентите от специалността „Визуални комуникации“ , участвали в кампания за безопасен интернет на Държавната агенция за закрила на детето.

Това доказва, че съвместната работа  между социалната институция и университета дава своите положителни резултати, сподели Радиона Никова и похвали екипа, който представя опасностите и рисковете в интернет

„С партньорите по тази инициатива -софтуерната кампания в лицето на Деян Благоев и Националния център за безопасен интернет в лицето на Георги Апастолов, мисля че това е  изключително добра форма на сътрудничество. Този екип си е поставил за задача наистина да сигнализира за рискове, които стоят пред нашите деца, но най-вече и  пред родителите и пред хората, които целодневно в училище ще се занимават с  децата“, поясни за Радио Благоевград Радиона Никова, Държавна агенция закрила на детето.

Доц. Стоян Везенков, декан на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт" заяви, че тази дискусия е началото на много срещи и обучения, които да повишат компетентностите на студенти и преподаватели  по темите свързани с опасностите онлайн. Той съобщи, че в бъдеще  предстои да се открие постоянен център за обучение на деца и родители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама