БСП внесе нов сигнал до АПИ за качеството на пътищата

13:35, 14 ное 18 / Политика 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП отново внесе сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура” за международна проверка на магистралите, строени преди пет години.

Сега под сигнала стоят подписите на всички народни представители от БСП.

Миналата седмица само четирима социалисти внесоха искането за проверка в АПИ, а от Камарата на строителите поискаха народните представители незабавно да подадат оставки и заплашиха, че ако не го направят, ще блокират работата на Народното събрание.

От АПИ съобщиха, че искането на БСП е същото, каквото постъпи през миналата седмица. Единствената разлика е, че под предишното са се подписали 21 народни представители от парламентарната група на социалистите, а сега от 79. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания от медии каква е разликата между двете постъпили искания.

Исканата проверка е за участъци, построени както през последните години, така и за отсечки от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“, изграждани в предишни периоди, включително и за участъка между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“, построен в периода 2005-2007 г. и за чийто ремонт сега ще са необходими около 60 млн. лв.

В момента АПИ подготвя отговор до депутатите като се проверяват всички закони и нормативни документи, регламентиращи проверка от външни лица. Предстои в следващите дни отговорът да бъде изпратен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама