600 души са в неизвестност след пожарите в Калифорния

08:00, 16 ное 18 / Свят 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неизвестност вече се водят 600 души. Досега се смяташе, че броят на изчезналите е малко над 300. Освен това, издирвателните екипи откриха нови тела на загинали. Официалният брой на жертвите е 63, което прави бедствието най-смъртоносното, откакто се води статистика. 

Последните данни сочат, че само за час огненият фронт е изминал почти 80 километра. Това не е дало никакъв шанс на жителите на града да се спасят. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще пътува до Калифорния в събота, за да се срещне с жертви на опустошителните пожари. Тръмп първоначално обвини горския мениджмънт и заплаши да спре федералното финансиране в свое обръщение в Twitter. "Милиарди долари се харчат ежегодно, има толкова много жертви и всичко това е заради начина, по който се отнасяме с горите. Възстановяване сега или спиране на федералното финансиране“, заплаши Тръмп.

Парадайс, чието население е около 26, 000 души и се намира на 130 км северно от столицата на щата Калифорния Сакраменто, беше изпепелено от пожара, който бе разнасян по домовете и от силните ветрове. Няколко световноизвестни звезди от музикалния и кино шоубизнес загубиха домовете си в Малибу в следствие на пожарите, като в това число попадат Пиърс Броснън, Майли Сайръс, Нийл Йънг, Робин Тик, Шанън Дохърти и Джерард Бътлър.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама