Ден за по-чист въздух в София, общинари оставят колите си

09:13, 16 ное 18 25 1275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът и служителите на Столична община няма да използват личните и служебните си автомобили днес за Деня за по-чист въздух в София. Очаква се примерът им да бъде последван от служители на министерства, районни администрации, Народното събрание и Министерския съвет. Хиляди служители от частния сектор също са заявили, че ще се включат в инициативата.

Целта на кампанията е да бъдат привлечени колкото се може повече хора, които да променят ежедневните си навици – като отказ от автомобили, разделно събиране на горими отпадъци, преминаване на екологично отопление и така да подпомогнат подобряването на качеството на атмосферния въздух.

В днешния ден парламентът пък ще гледа промени Закона за чистотата на атмосферния въздух.

От миналата седмица се провежда масирана кампания за проверки за нерегламентирано изгаряне на открито. Патрули на Столичния инспекторат и на районното полицейско управление са постоянно на терен, включително и през нощта. Вече са съставени и първите актове, но тъй като административните санкции не са достатъчни за този тип превенция, кметът Фандъкова е поискала инкримининаране на изгарянето на открито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама