Груевски влязъл нелегално пеш в Албания

17:35, 16 ное 18 / Свят 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга от страната си и иска убежище в Унгария, за да избегне затвор, несъмнено е влязъл нелегално пеш в Албания, заяви днес за АФП говорител на албанската полиция, съобщи БТА.

Груевски трябва да е влязъл нелегално в Албания, посочва пред АФП говорителят на полицията Гентиан Мулаи, като уточнява, че пристигането му не е било отбелязано на нито един ГКПП между Македония и Албания.

Според говорителя "той е трябвало да премине пеш границата между двете страни било при Преспа (Югоизточна Албания), било при Дебър (Североизточна Албания), сигурно, за да не привлече вниманието".

В четвъртък вечерта албанската полиция каза, че Груевски е напуснал страната на 11 ноември като пътник в кола на унгарското посолство в Тирана.

Груевски се намира сега в Унгария и поиска там политическо убежище, представяйки се за жертва на преследване в своята страна, след като апелативен съд потвърди през октомври присъда от две години затвор срещу него заради злоупотреба с влияние за купуването на луксозен мерцедес на стойност 600 хиляди евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама