Димитър Манолов: Протестите в страната не са с автентична енергия

09:35, 19 ное 18 / Политика 25 1190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Така коментира пред БНТ, протестите в страната президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични, заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен. Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори, заяви президентът на КТ „Подкрепа“. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Протестите във Франция не са срещу високите цени на горивата, а срещу покачването на акциза на горивата, коментира Манолов.

През следващата седмица КТ "Подкрепа“ организира протест срещу идеята на ЕС „да се закрие българската въглищна енергетика“. Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

Тези неща се борят по този начин. Този протест няма адресат. Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката, добави той.

Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него, заяви Димитър Манолов. Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ „Подкрепа“ нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. „Автентичонст не се вижда“, завърши той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама