Проблемите с обществения превоз в Северозападна България се задълбочават

14:00, 19 ное 18 25 1730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки населени места в Северозападна България са без обществен превоз или пък автобуси пътуват само в някои от дните през седмицата. За жителите им е затруднен достъпът до административни и здравни услуги.

Проблемът засяга цялата община Ружинци, но проблемът е на път скоро да бъде решен. В общината междуселищни автобуси няма от 15 години. За някои разходът до общинския център е непосилен. Пътуват само когато е крайно необходимо. Хората от с. Драженци настояват автобус да минава поне веднъж седмично. Според превозвачите обаче линията е нерентабилна и отказват да пътуват.

В общината вече са намерили решението – обществен превоз ще извършва автобусът, който извозва учителите на работа. Вместо да чакат, шофьорите ще имат маршрути по селата, каза кметът на община Ружинци Александър Александров.

Проблем с автобусния транспорт има и от Попово до жп гарата, която е отдалечена от града. Влаковете в посока София са общо 5, като за 2 от тях няма осигурен превоз до гарата. В обратната посока положението е още по-лошо – когато слезеш от влака, няма удобен автобусен транспорт, за да стигнеш до града. Няма възможност и за пешеходен достъп до града, оплакват се хора от Попово.

Пред БНР директорът на Дирекция „Местно развитие“ в Попово Тихомир Трифонов посочи, че до гарата пътуват 4 автобуса:

„За съжаление, разписанието все повече се ограничава. Разстоянието по цялата линия е повече от 10 км, а обикновено хората, които купуват билети, са 2-3 души. Ще става все по-драстичен проблемът с обслужването на този тип линии“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама