В Търговище обявиха конкурс за най-атрактивна Коледна украса

16:00, 19 ное 18 / Любопитно 25 605 Topnovini
1

В Търговище обявиха конкурс за най-атрактивна Коледна украса. Вече започна записването за участие в надпреварата, обявена от общинската управа, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

В конкурса могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите "Въбел" и "Бряг", както и всички жители на Търговище, които поставят украса на домовете си и така допринесат за празничното настроение в града. 

В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и/или улици. Допълнително точки ще носи включването на училища, детски градини, читалища, както и участието на цялата местна общност в инициативата. В конкурса за частни домове могат да участват всички жители на общината, които поставят празнична украса на фасадите на домовете си и/или дворовете си, уточняват организаторите. 

Наградите за отличените в категорията за населените места ще бъдат от 500 лв., 200 лв. и 100 лв. за първите три места и поощрителна награда. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от жителите на селото или квартала. В категорията за жилищните обекти наградите са предметни. За победителя тя е с равностойност 200 лв. Има и поощрителна с равностойност от 100 лв.

Записването в конкурса е до 10 декември. Комисия, назначена със заповед на кмета Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани