Караниколов: Това правителство решава основните проблеми, а именно - увеличение на доходите

10:40, 20 ное 18 / Политика 25 2677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на правителството са образованието, социалната сфера, здравеопазването, увеличаване на доходите, коментира икономическият министър Емил Караниколов пред БНТ. За тази година имаме около 400 млн. лева повече за образование, в социалната сфера имаме също увеличаване, отчете Караниколов.

"Тук ще обърна внимание на протестите на хората с увреждания, на майките, не само тези, които протестират, те 20 години и повече не са видяли решение на техните проблеми. в момента те виждат в това правителство решение, те не искат да се смени правителството и да дойде ново да реши техните проблеми", каза Караниколов.

"Разбира се, че 150 милиона увеличение само за хората с увреждания, след като навършат 18 години не е решение, те искат и среда", обясни той. "Затова този закон, който е внесен, трябва да работи, той няма да реши всичките проблеми", коментира още Караниколов.

"Независимо какво се случва, това правителство решава проблемите и основни проблеми в момента са увеличаване на доходите. Но ако чувате - никой от опозицията не казва минималната работна заплата ще е 1000 лева, не, правителството има управленската програма, там е казано, че минималната работна заплата до 2021 година ще бъде 650 лева, средната работна заплата - 1050", изтъкна министърът на икономиката

Той съобщи, че министерството му чрез Агенцията по метеорология и технически надзор контролира качеството на горивата. "Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това. А относно цените на горивата - първо това е наистина международни пазари и другото - КЗК следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите", допълни Николов.

Проблемът е в доверието, убеден е министърът. "Хората нямат доверие, хората са на ръба, за съжаление ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест доходи минимални над 1000 - 1500 лева. Това ще стане с времето, няма как - ние почнахме от дъното и настина малко по малко нещата се развиват. Икономиката ни върви", смята Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама