Вълчо Арабаджиев остава в ареста

17:35, 20 ное 18 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният съд не уважи молбата за изменение на мярката и остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо. Той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

От съдебномедицинска експертиза, приета по време на заседанието, стана ясно, че Вълчо Арабаджиев има заболявания, които обаче са съвместими с условията на арест.

Той каза пред съда, че средното и висшето си образование е завършил в чужбина и не е подозирал за евентуална незаконна дейност на родителите му. Той помоли да му бъде променена мярката в по-лека, за да се погрижи за здравето си и да продължи образованието си.

Според съда обаче има достатъчно данни по делото да се предположи, че Вълчо Арабаджиев е извършил престъплението, за което е обвинен; да извърши ново престъпление и да се укрие, подобно на родителите му.
 
Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Прокурорът по делото Кирил Пейчинов коментира пред медиите, че на този етап Ветко и Маринела Арабаджиев не са се свързали с прокуратурата и все още не се знае къде се намират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама