Отстраниха Станимира Петрова от Световното по бокс след скандал

11:50, 21 ное 18 / Спорт 25 1284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като българският треньор по бокс Петър Лесов бе наказан за невъздържаното си поведение с отнемане на акредитацията му за световното първенство в Индия, неговата възпитаничка Станимира Петрова също ще гледа срещите единствено от трибуните.

Причината е остра реплика на боксьорката и обвинение в корупция към официалните лица на Международната федерация.

Скандалът се развихри след загубата на Петрова на четвъртфинал в категория по 57 кг на световното в Индия. Съдиите присъдиха победата на представителката на домакините Соня Чахал по точки с 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28).

Така европейската шампионка от 2018 г. отпадна от борбата за медалите. Треньорът ѝ пък изрази бурно несъгласието си, хвърляйки бутилка с вода в близост до ринга, което доведе до санкция.

След мача Петрова заяви: "Съдиите са корумпирани. Резултатът не е справедлив". От Федерацията реагираха и отнеха и нейната акредитация. "Петрова направи неверни и подвеждащи твърдения, свързани с официални лица на Международната федерация", се казва в съобщението.

Българските представителки със сигурност ще си тръгнат от Индия с един медал, след като Стойка Петрова се класира за полуфиналите в категория до 54 кг. Дали ще спори за злато ще стане ясно в четвъртък (22 ноември).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама