Марияна Николова: Имам подкрепата на кабинета

14:25, 21 ное 18 / Политика 25 1531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите, заложени в коалиционното споразумение", заяви новоизбраният вицепремиер Марияна Николова.

„Отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото“, смята Николова по отношение на новата си длъжност.

Тя подчерта, че в ресора на подалия оставка Валери Симеонов са били включени много министерства и държавни агенции, но не знае дали той ще бъде потвърден или изменен, защото е прерогатив на министър-председателя.

„Ако ресорът бъде запазен, моят приоритет ще бъдат икономиката и демографската политика. Също така не е без значение и здравеопазването. Интерес за мен представляват и децата, защото те са нашето злато. Ако ресорът на отговорност е свързан с Държавната агенция за закрила на детето, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на децата“, каза още тя, цитирана от БГНЕС.

На въпрос дали се притеснява от факта, че партия „Атака“, която е част от управляващата коалиция, не подкрепя нейния избор, Николова отговори: „Аз не мога да коментирам представителите на „Атака“. Аз съм излъчена като вицепремиер от коалиция „Обединени патриоти“ и съм избрана от Народното събрание“.

Тя заяви готовност за разговор с всеки един народен представител и обсъждане на важните въпроси. Марияна Николова отправи и молба към всички медии да ѝ бъде даден толеранс в рамките на 1-2 седмици, в които да се запознае с всички политики и приоритети на кабинета, след което ще отговаря на всички журналистически въпроси.

„Считам, че имам подкрепата на кабинета и считам, че ще има приемственост в последователната политика, която правителството води за изпълнение на своята програма“, допълни още Николова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама