Какво да правим сутрин, за да сме продуктивни през деня?

08:20, 22 ное 18 / Любопитно 25 2463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Понякога сутрин всичко върви просто чудесно – събуждаш се преди алармата, отиваш да тичаш в парка, кафето е по-вкусно, няма задръстване по пътя за офиса, а когато седнеш на работното си място, усещаш, че можеш да превземеш света...

А друг път нищо не върви. Мързи те, спи ти се, разсеян си, мислиш за онзи хубавец/ хубавица от метрото и те е яд, че не го/ я заговори.

Как да започнем деня си, за да сме енергични и в кондиция да работим или учим?

1. Планирайте деня си.

Много по-лесно е, когато разпределиш задачите си за деня. Концентрираш се повече и следваш плана, отхвърляйки задълженията едно по едно. Така не пропускаш нищо и вършиш нещата по-бързо. Изберете дрехите, които ще носите, и пригответе продуктите, които ще вложите в здравословната закуска от предната вечер. Такива дребни неща често ни забавят сутрин, а е важно да не се затормозявате излишно.

2. Забравете за дрямката!

Тези 10 минути, които си казвате, че ще дремнете след алармата могат да ви изиграят лоша шега. Това е нискокачествен сън, от който нямате полза. По-добре ставайте всяка сутрин по едно и също време и ще се чувствате много по-заредени през деня.

3. Пийте вода преди кафето.

Тялото ви е повече от 60% вода, и когато сме спали цяла нощ без питейна вода се получава дехидриране и отчаяно се нуждаем от хидратация. Избягвайте да пиете кафе, чай или други напитки, преди да сте изпили поне една чаша с вода. По този начин тялото се събужда естествено и ще се почувствате по-енергични и живи.

4. Тренирайте

Спортът предизвиква отделянето на ендорфини, които подобряват настроението и повишават енергията ни. Освен това те намаляват и нивата на хормоните на стреса и ни поддържат здрави.

5. Медитирайте

Дайте почивка на мозъка си за няколко минути, за да се подготви за натоварения ден. Просто седнете удобно, затворете очи и не мислете за нищо. Опитайте се да се разтоварите максимално и почивката ви е гарантирана.

6. Закусвайте

Закуската е важна част от дневното хранене, защото ни дава сила и енергия, с която да започнем деня. Избягвайте сладките храни, хапвайте  часа след ставане или преди да излезете за работа нещо леко (плодове, пълнозърнески храни, здравословни въглехидрати).

7. Отделете малко време за семейството си

Прекарайте малко време със семейството си, пийте кафето си сутрин заедно, смейте се, а след това си пожелайте нещо хубаво и тръгвайте за работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама