Нинова: Г-н Борисов, ние свободни хора в свободна страна ли сме?

12:00, 22 ное 18 / Политика 25 1352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Г-н Борисов, ние свободни хора в свободна страна ли сме? Аз се чувствам свободен човек, но дали сме в свободна страна, под ваше управление, вече се съмнявам". С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов.

От парламентарната трибуна Нинова прочете декларация от името на групата на БСП, в която подчерта, че при посещенията си в различни населени места тя е била следена от полицейски служители. „В едно от населените места попитах полицаите, позволих си да се пошегувам. Какво става? Да не сме обявили извънредно положение, че толкова полиция е струпана? Получих следния отговор: „Изпълняваме нареждане от София“. Искам да поднеса уважението си към редовите служители на МВР, те си вършат работата, но на въпроса ми какво е това нареждане, отговорът беше: „Да не ви изпускаме от очи“, заяви лидерът на БСП, цитирана от БГНЕС.

Според нея подобно нещо може да се случи единствено по силата на Закона за събранията, митингите и манифестациите, който дава възможност на организаторите да вземат необходимите мерки и да осигурят полицейско присъствие. Нинова подчерта, че организатор на всички мероприятия е била БСП, а полиция не е поискана.

Това може да се случи и на основание на друг закон – за местното самоуправление и местната администрация, според Нинова кметовете на населените места, в които е била, не са искали подобно нещо.

„Следователно, всичко това беше извън рамките и нормите на закона“, категорична е Нинова. Тя отправи въпроси към премиера Бойко Борисов, искайки информация за това кой, къде и на какво основание е решил всички нейни срещи от вчера да се провеждат под полицейско наблюдение.

„Второ – всяко мое движение ли в страната, оттук нататък, ще се следи и контролира от органите на МВР? Искам официален отговор от премиера Борисов, защото имам неофициална информация, че е решено това да бъде така.“, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП беше категорична, че каквото и да е целта на тази организация, тя няма да доведе до ограничаване в действията и думите ѝ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама