Симеонов: Нямам лични отношения с Марияна Николова

12:55, 22 ное 18 / Политика 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият вицепремиер и настоящ депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов опроверга появилата се в публичното пространство информация, че е имал лични отношения с Марияна Николова.

Симеонов коментира избора на доскорошния началник на кабинета му за негов наследник на вицепремиерския пост, след като той подаде оставка след няколкоседмични протести на майките от инициативата „Системата ни убива“.

"Марияна Николова е добър професионалист. Според мен е много добре, че не е политик, тъй като трудно ще бъде провокирана с политически въпроси. Тя е човек, който е встрани от политиката и мисля, че това е добре за държавата", каза Симеонов. 

„Съгласно споразумение, всяка партия си решава кого да предложи. Ако искаме, ще предложим политическо лице, ако решим – професионалист и администратор, както е в случая. Това направихме. Няма написан правилник, че трябва да бъде политик. А да сложим някой политик, който само ще се върти на стол, няма смисъл. Това е място за вършене на работа!“, категоричен беше Симеонов. 

Той не коментира факта, че лидерът на „Атака“ и председател на групата на патриотите в парламента Волен Сидеров не подкрепи кандидатурата на Николова и заяви: „Питайте него!“.

Валери Симеонов изрази и надежда, връщайки с в парламента да работи добре с председателя на групата и коментира шеговито факта, че е седнал на мястото на Сидеров в пленарна зала. „Така ли се е получило? Нямам особени амбиции, освен като захвана нещо, да го свърша. Лични амбиции в обществото и политиката нямам. Искам да свърша, каквото мога“, заяви Симеонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама