Защо Роберт Кубица е толкова ценен за Формула 1?

08:26, 23 ное 18 / Спорт 25 1143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През годините полякът се доказа, като един от най-бързите пилоти на своето поколение. Още от картинг спорта Кубица, Розберт, Фетел и Хамилтън пътуват заедно по световните писти, след това в малките формули, Макао и в последствие Формула 1. 

Кубица е много позитивен човек и изключително талантлив пилот. 

Малко известен факт е, че именно с него Ред Бул направи една от най сериозните си грешки, като го освободи от програмата за развитие на млади пилоти поради липса на талант! 

Независимо от това Кубица немери своето място във Формула 1 и се превърна в острието на атаката на БМВ Заубер, с които спечели единствената си победа до момента през далечната 2008-ма г. 

След оттеглянето на БМВ от Формула 1 той премина в Лотус и подписа договор с Ферари за 2010- та г. Преди да започне обаче този сезон Кубица реши да се позабавлява с рали автомобил и участва в кръг от европейския шампионат в Италия. За съжаление Кубица катастрофира тежко и докторите едвам спасиха дясната му ръка от ампутация.

След дълго и мъчително възстановяване Кубица се върна в спорта, като два сезона се състезаваше в световния рали шампионат и в края на миналата година се опита да стане титулярен пилот в Уилямс, но поради недостатъчно финансиране се принуди да подпише като трети пилот.

Благодарение на финансова подкрепа на полското правителство Кубица има нов шанс във Формула 1 през 2019-та г. 

Личната история на Роберт Кубица, трудностите и изпитанията по пътя към голямата му мечта спокойно могат да се обобщят с клишето “Никога не казвай никога”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама