Реновират старозагорската жп гара

14:00, 23 ное 18 25 1058 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С проект за 11 милиона лева ще бъде цялостно реновирана жп гара Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Национална компания железопътна инфраструктура. След реализирането гаровия комплекс ще придобие съвременен облик, отговарящ на изискванията за енергийна ефективност и конструктивна осигуреност. Предстои пълна подмяна на дограмата (прозорци и врати), на облицовките, мазилките и покритията, сградата ще бъде пожарно обезопасена и инсталационно осигурена.

Предвижда се подмяна на водопроводната и канализационна система, както и въвеждане на системи за видеонаблюдение и контрол на достъп. Ще бъдат създадени условия за изграждане на комфортна среда за пътници, обслужващ персонал и наематели в територията около сградата, чрез монтиране на елементи на градско обзавеждане. До всички нива ще бъде осигурен достъп на лица с намалена подвижност.

Проект "Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора" ще се финансира по приоритетна ос 3 "Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари и развитие на устойчив градски транспорт" на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020" на Европейския Съюз, чрез средства от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама