Наказват бивша директорка на училище в Тервел заради фалшиви дипломи

12:40, 23 ное 18 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бивша директорка на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел е наказана с пробация за съставяне на официални документи - дубликати на свидетелства за завършено основно образование, в които са удостоверени неверни обстоятелства, обявиха от Районния съд за одобреното споразумение между Г.В. и прокуратурата.

В споразумението са посочени 12 случая, при повечето от които ученици, учили в ОУ "Александър Стамболийски" в село Божан, ОУ "Васил Левски" в село Поп Груево, ОУ "Свети свети Кирил и Методий" в село Жегларци, са получили от директорката дубликати на свидетелства с неверни обстоятелства. В качеството си на длъжностно лице и в условията на продължавано престъпление Г.В. е съставила и удостоверение за завършен седми клас също с удостоверени неверни обстоятелства на ученик в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел.

За деянията на бившата директорка стана известно през 2016 година, когато от областната дирекция на МВР съобщиха, че след претърсване на помещения в учебното заведение тя е задържана за фалшиви дипломи за основно образование.

Г.В. ще изтърпи за срок от една година пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес като се явява два пъти седмично за подписване, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител, гласи одобреното от съда споразумение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама