Цветанов: Възможно е да бъдем приети в Шенген по въздух още от пролетта

11:35, 23 ное 18 / Политика 25 1411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген по въздух още от пролетта", съобщи пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Това означава, че паспортните проверки по летищата за българи ще се премахнат, а пътниците от и за София вече няма да минават граничен контрол.

"Смятам, че вече има много по-големи надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство на първа стъпка въздух евентуално и вода, и на по-късен етап сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде факт", каза Цветанов.

Цветанов коментира и заявката на главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка по сигнал на зрител, че финансовият министър Владислав Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че е законна и нормална практика всеки постъпил сигнал срещу публична личност да бъде проверяван, за да се потвърди или отхвърли.

"Аз знам, че подобни проверки са задължителни, ако има постъпила информация. Защото за да няма спекулации, за да няма внушения, трябва да има обективност и трябва компетентните институции да си свършат своята работа и когато те излязат с данни, тогава вече можем да коментираме в едната или в другата посока. Аз като заместник-председател на ГЕРБ и  като председател на парламентарната група разговарям с колегите, но не ги питам в личните им моменти какво правят, с кого си лягат и къде живеят“, допълни още Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама