Политическа подкрепа за балканска кандидатура за световно по футбол

16:20, 24 ное 18 / Спорт 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис направиха изявление пред медиите в Белград по повод позициите на четирите страни за обща кандидатура за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. Четиримата заявиха категорична политическа подкрепа на правителствата си за реализирането на проекта, предаде БНР.

Mинистър Кралев коментира пред медиите, че общата кандидатура на четирите държави е много важен политически знак за целия свят. "С общата си кандидатура балканските народи показват, че искат да живеят в приятелски взаимоотношения и да работят заедно за политическото и икономическо развитие на региона. България ще вложи цялата си енергия за осъществяване на проекта", заяви той.

След края на брифинга започна официална работна среща, в която участват Кралев, Удовичич, Василиадис, Матей и представителите на футболните федерации на четирите държави. България е представена от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама