Очаква се да бъде даден ход на делото групата, ограбила зрелищно хипермаркет в София

08:30, 26 ное 18 25 1476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се Специализираният съд да даде ход на делото срещу Емил Милев, обвинен в ръководене и участие в организирана престъпна група. Крокодила, както е известен в криминалните среди е обвинен и за извършване на въоръжен грабеж в столичен хипермаркет в кв. "Лагера" в София на 30 декември 2008 г.

Пред съда се изправят и двама съучастници на Милев.

От задържането си на 11 януари 2018 г. Милев е в ареста. Две съдебни инстанции му определиха мярка за неотклонение „Задържане под стража“, впоследствие нито едно от исканията му съдът да измени мярката в по-лека не бе уважето от въззивната инстанция.

На 30 декември тримата атакуват хипермаркета през служебен вход, облечени в тъмни дрехи, с маски на лицата, бронежилетки с надпис „Полиция“ и въоръжени с автомат „Калашников“ и пистолети. Симулират полицейска акция, за да избегнат евентуална съпротива на охранителите и на двайсетината служители, намиращи се в магазина след края на работния ден. Разчитат на солидна плячка заради очаквания висок оборот в предновогодишния ден.

Участниците пристигат пред рампата за зареждане със стоки с черен джип. Връзват с белезници охранителите, които ги посрещат, събират всички служители в едно от помещенията и прибират от трезора на магазина наличния оборот - 193 024 лева. Служителите в магазина разбират, че става дума не за полицейска операция, а за грабеж, едва когато чуват звъна от падащите на земята изпразнени касети в трезора, където се съхраняват оборотните средства.

На десетата минута от влизането в магазина тримата напускат хипермаркета през главния вход. Стъклената врата за посетители в този час е заключена и се налага да бъде срината с автоматичен откос от Милев. Грабителите се качват на черния джип и заминават в неизвестна посока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама