Главният прокурор Сотир Цацаров е на посещение в Турция

11:30, 26 ное 18 / Политика 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Анкара по покана на турския си колега Мехмет Акарджа. В турската столица г-н Цацаров е придружаван от заместник - главния прокурор Иван Гешев и от завеждащия отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.

Основни теми на разговор между двете страни са сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на организираната престъпност. Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа ще обсъдят и идея за създаване на Консултативен форум на главните прокурори от балканските страни. Форматът цели да стимулира и подобри сътрудничеството помежду им чрез регулярни срещи и обмен на добри практики.

Програмата на българската делегация включва също срещи с министъра на правосъдието на Република Турция Абдулхамит Гюл и с председателя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща между главните прокурори на България и Турция, след като през юни 2014 г. между прокуратурите на двете страни бе подписано Споразумение за сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама