Украинските въоръжени сили са в пълна бойна готовност

11:40, 26 ное 18 / Свят 25 1314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въоръжените сили на Украйна са приведени в пълна бойна готовност по решение на началника на генералния щаб, съобщи Министерството на отбраната.

"Въз основа на решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна за въвеждане на режим на военно положение, началникът на генералния щаб издаде заповед за привеждане на съединенията и частите на въоръжените сили в пълна бойна готовност", се казва в съобщението.

Заради ситуацията в Керченския проток секретарят на Съвета Александър Турчинов тази нощ обяви подкрепеното от президента на Украйна предложение за въвеждане на военно положение за 60 дни. То ще бъде разгледано днес от Върховната рада, която ще се събере в 16:00 ч. местно време, съобщи нейният председател Андрий Парубий.

В Москва Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) заяви, че има "неопровержими доказателства за използването от Киев на украинските военноморски сили за провокация в Черно море", предаде БТА. ФСБ заяви това, след като руски граничари откриха огън срещу три украински военни кораба, които се опитаха да преминат през Керченския кораб.

От ФСБ изтъкнаха, че "са използвани оръжия, за да бъдат накарани украинските военни кораби да спрат". Задържаните украински военни кораби, нарушили руската граница и задържани в Черно море, ще бъдат доставени в пристанището на Керч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама