Да се върнеш при бившия е вредно за здравето

12:05, 26 ное 18 25 1996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проучване на Университета в Мисури, публикувано в американското списание Family Relations, съобщава: „Хората, които възобновяват отношенията с предишните си партньори, по-често страдат от стрес, психични разстройство и депресии“, пише cosmopolitan.bg

В експеримента са взели участие 545 души от двата пола. Учените измервали нивото им на стрес и раздразнителност. При това всеки трети от тях се е разделял и след това се е събирал с половинката си.

Оказва се, че именно сред тази група хора е най-високото ниво на тревога. Един от авторите на изследването – Кайл Монк, доцент в катедрата по човешко развитие и семейна наука в Мисурския университет, обяснява този факт така. В подобни нестабилни отношения участниците постоянно са подложени на стрес, което се отразява негативно на психичното им състояние и ги прави по-уязвими за психични разстройства. Разбира се, когато не знаеш какво те очаква вечерта вкъщи – романтична вечеря или събран куфар в коридора, е трудно да останеш равнодушен.

Така че Монк те съветва добре да помислиш: ще се променят ли отношенията, ако започнете всичко отначало или ще доведат до същия финал? Ако намерението ти да опиташ отново все пак надделява, то най-добре е да започнете примирието с разговор и детайлно обсъждане кое и как трябва да се промени. Чак след това сваляй дрехите от гърба си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама