Решителни мачове в Шампионската лига

12:50, 27 ное 18 / Спорт 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решителните мачове от груповата фаза на Шампионската лига ще се изиграят тази вечер. В среща от петия кръг на седма група отборите на "Рома" и "Реал" Мадрид ще водят директен спор за първото място. И двата тима са с по 9 точки и са със сходен актив - по три победи и една загуба.

В първия мач на "Сантяго Бернабеу" домакините спечелиха категорично с 3:0, а победа на "Олимпико" за който и да е от двата отбора почти сигурно ще гарантира и първото място в класирането.

Вече постоянният наставник на "Реал" Мадрид Сантяго Солари няма да може да разчита на контузените Кейлор Навас, Каземиро и Алваро Одриосола.

В другата среща от групата ЦСКА ще търси поне точка срещу "Виктория" Пилзен, за да си осигури място в Лига Европа напролет.

В шеста група шампионът на Англия "Манчестър Сити" ще гостува на единствения отбор, който го победи от началото на сезона - "Олимпик" Лион. "Гражданите" на Гуардиола имат 9 точки, докато французите са с 6. В другият мач от групата се изправят тимовете на "Хофенхайм" и "Шахтьор" Донецк.

В осма група "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед" са на крачка от класиране за 1/8-финалите. "Бианконерите" са домакини на "Валенсия" и дори точка ще им гарантира продължаване напред. "Червените дяволи" приемат "Йънг Бойс", а успехът ще им осигури място в директните елиминации.

В пета група "Байерн" Мюнхен е домакин на "Бенфика". Баварците водят в групата с 10 точки и им е нужно поне равенство за 1/8-финал. Лисабонските "орли" са трети в класирането с 4 пункта и само победата днес ще запази шансовете им за следващия етап в Шампионската лига.

Двубоят на "Алианц Арена" може да се окаже изключително важен за бъдещето на треньора Нико Ковач. "Байерн" е под сериозен обстрел след незадоволителните резултати в Бундеслигата напоследък. Тимът е пети в класирането, като изостава на 9 точки от лидера "Борусия" Дортмунд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама