30-ия юбилеен национален турнир за деца и младежи в риск се проведе в София

08:00, 06 ное 18 25 59 Topnovini
1

Повече от 300 участници стартираха в завършилия днес 30-и национален турнир за деца и младежи в риск. Юбилейното издание бе организирано със съдействието на София – Европейска столица на спорта, която се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи на този силно емоционален празник. За това спомогна и присъствието на тв-водещия Део, който зарадва децата с изпълнението на любими техни песни.

През целия ден комплекс „Спортна София 2000“ в парк Възраждане, Зона Б5 бе огласян от участниците, които отново бяха събрани под наслова „Спортът достъпен за всички деца“. Събитието се организира от Сдружение „Българска спорна федерация за деца и младежи в риск” и се провежда ежегодно от 2003 г. досега с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).

В турнирите участваха момчета и момичета от клубовете „Широко сърце” и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, както и от центрове за настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години. Първенството привлече повече от 300 възпитаници от над 33 социални институции в цялата страна. Те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, минифутбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол 3 на 3 и таекуондо.

Призьорите бяха поздравени и наградени Анатоли Илиев – председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, Венцислав Игнатов – директор дирекция „Ученически спорт“ в ММС, Теодора Иванова – главен секретар на Агенцията за защита на децата, Светлана Големанова – директор Маркетинг на Български спортен тотализатор, Цвети Божидарова – мениджър Спортна София, Красимир Събев – експерт в Министерство на младежта и спорта и др.

Децата проследиха и награждаването на щастливците, спечелили автомобили от последните тиражи на Българския спортен тотализатор, церемонията се състоя успоредно с надпреварите по отделните спортове на националния турнир.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани