Скандал избухна между БСП и ГЕРБ заради публикации в сайт за фалшиви новини

18:17, 27 ное 18 / Политика 25 1764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП съобщи, че ще внесе сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество заради медийни публикации, в които се споменават имоти на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и бившия народен представител Антон Тодоров.

От няколко дни 2-3 всеизвестни сайта за фалшиви новини разпространяват "информация", че и споменатите от социалиста хора на ГЕРБ са получили апартаменти от кръстника на финансовия министър Владислав Горанов.

Всъщност информацията тръгва от сайта „Вале Нюз“, на чиято заглавна страница е отбелязано, че това е издание за „фалшиви новини и абсолютни измислици“.

„Искаме комисията да бъде сезирана и да провери. Фалшива новина ли е, не е ли фалшива новина? Такъв е законът“, отбеляза Филип Попов.

„Този път колегите от БСП прекалиха сериозно. Ако тяхната достоверна информация са подобни сайтове за фалшиви новини, много жалко“, отговори шеговито Десислава Атанасова.

Десислава Атанасова призова депутатите от БСП да използват интереса на медиите по случая, за да покажат фиша за заплатата на лидера си Корнелия Нинова, визирайки отсъствието ѝ от днешната поименна проверка в пленарната зала.

Антон Тодоров пък написа в профила си във фейсбук: "БСП са идиоти! Как е възможно толкова несръчен фейк да бъде изобщо разпространяван и коментиран в българския парламент? Това е позор и невиждано падение!"

Делян Добрев, също във фейсбук, отговори: "Най-смешното в тази напълно фалшива новина е, че съм бил ДС. През 1990 година, когато се закрива Държавна сигурност съм на 12 години. В същия стил очаквам да напишат и че съм участвал в Първата световна война или в Октомврийската революция на страната на врага. Хибридната война е в разгара си!" Той дори е споделил една от публикациите във фейк сайтовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама