"Реал" пречупи "Рома" на "Олимпико"

08:50, 28 ное 18 / Спорт 25 1483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Реал" Мадрид победи "Рома" с 2:0 като гост в мач от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Така "лос меренгес" си осигуриха първата позиция в седма група насред "Олимпико" в Рим. Испанците сложиха край на серията на италианския си съперник, който имаше 7 поредни успеха у дома в Шампионската лига.

"Рома" има за какво да съжалява, тъй като доминираше през първото полувреме и като по чудо не се оттегли с преднина на почивката. Малко преди нея Дженгиз Юндер от състава на домакините направи пропуска на сезона. Младокът не съумя да се разпише от около 5 метра на празна врата.

Стигна се до 46-ата минута, когато стражът Робин Олсен не изрита добре топката, а поставеният под напрежение Федерико Фасио подари топката на Гарет Бейл и уелсецът не сбърка - 1:0 за "Реал".

Още в следващата си опасна атака тимът на Сантяго Солари вкара втори гол. Бейл намери Карим Бензема, който свали за Лукас Васкес и резултатът стана 2:0 за гостите.

Така "Реал" вече има 12 точки, пред "Рома" с 9, а "Виктория" Пилзен и ЦСКА Москва са с по 4 и ще водят битка за място в Лига Европа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама