Почистиха снега по основните улици във Велико Търново

16:15, 28 ное 18 25 1310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, така също в кварталите и останалите райони, включително и всички трасета, по които се движи общественият транспорт. 160 тона смес от противообледителен материал, сол и пясък са разпръснати по първостепенната пътна мрежа в града. Третирането на улиците с инертни материали продължава, а поетапно снегопочистващата техника работи и по второстепенните улици.

Още от началото на снеговалежа рано тази сутрин са изкарани 20-е машини, с които се осъществява снегопочистването на територията на Велико Търново. Временните затруднения в движението са причинени от автомобили и камиони с гуми, неподходящи за метеорологичните условия. Основите трафик улици бяха почистени до асфалт в условията на продължаващи валежи.

Община Велико Търново апелира към великотърновци, при почистване на автомобилите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си по начин, по който да не затрудняват работата на снегорините. Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи.

90 служители на общинската фирма „Зелени системи“ са ангажирани с почистването на тротоарите, стълбищата, спирките, обществените пространства. За проходимостта на пешеходните алеи с най-голям поток от хора, както и за разчистване на входовете пред училища, детски градини, социални центрове работят седем малогабаритни машини.

Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/619102.

В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама