Учени: спим по-добре с чорапи през зимните месеци

11:00, 01 дек 18 25 2277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двойките често спорят за сексапила на чорапите в леглото, но специалисти препоръчват да не ги пропускаме в студените сезони.

Експертите дават три важни причини да спим с чорапи през студените месеци, а именно по-здрав сън, повече оргазми и по-добро кръвообращение.

Когато студените крака се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват и топлината тръгва по тялото. Така мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива 15 минути по-рано, твърдят учени от университетската психиатрична клиника в Базел.

Чорапите помагат и при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.

Китайската медицина също препоръчва да се носят чорапи в леглото, защото те подобряват кръвообращението.

"Студените крака източват жизнената енергия "ци" от тялото и могат да попречат на потока на виталната енергия и на захранването на тялото с кръв. Затова искаме "ци" и кръвта да циркулират“, твърди д-р Елизабет Търнър, която е специалист по китайска медицина.

„Студът пречи на потока от енергия, а топлината го насърчава. Ако си помислиш за топла вана, се отпускаш. Мисълта за студена вода веднага напряга. Студът създава стагнация, която може да предизвика дори болка", допълва специалистката, цитирана от БТА.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама