Деца с увреждания от Благоевград ще участват в множество инициативи преди Коледа

17:00, 29 ное 18 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи и девойки от Защитени жилища за лица с интелектуални затруднения в Благоевград ще вземат участие в множество инициативи преди Коледа. Първата е още на 1 декември, когато представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ ще участват в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти-доброволци участниците ще играят мини баскетбол. Посланието на кампанията е „Да играем и растем заедно”.

В Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, ще се проведе шествие, с което да се напомни за хората в неравностойно положение. Участниците в него ще носят 60 балона – бели, зелени, червени – символ на българското знаме, които ще бъдат пуснати във въздуха.

Младежите и девойките ще участват и в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. В Коледния базар, който ще се проведе от 19 до 21 декември, ще участват с коледни артикули, създадени от самите тях и с помощта на социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели. Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания.

Девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, Светлана Георгиева – от Защитено жилище „Искра” и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница” вече се включиха, като доброволци в благотворителната кампания „Изплети топлина” на фондация „Има начин”. Те изплетоха топли шалове за хората без дом на територията на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама