Президентът: БНБ е призвана да бъде един от стожерите на държавата

14:00, 29 ное 18 25 2027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите на държавата, да гарантира финансовата стабилност", заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по встъпване в длъжност като член на Управителния съвет на БНБ на Людмила Елкова, която е номинирана от него.
 
„През годините на преход и промени БНБ премина през сериозни сътресения. Ще напомня само масовите фалити на банки през 1996 г. и кризата с КТБ. Казвам го, защото тези кризи ни напомнят, че БНБ е призвана да бъде един от стожерите на държавата, да гарантира финансовата стабилност в държава. Това предполага висок професионализъм и независимост от политически вмешателства“, заяви президентът.
 
„Считам, че в тази високо отговорна задача Людмила Елкова ще даде и своя достоен принос. Тя е юрист, доказан професионалист в областта на икономиката и финансите с дългогодишен стаж в Министерството на финансите и с добри контакти и опит в работата с европейските финансови институции, с Международния валутен фонд и Световната банка“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама