Задържаха директора на горското в Силистра за подкуп

13:43, 29 ное 18 25 3073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на Териториалното поделение „Държавно горско стопанство“ в Силистра инж. Георги Митев е бил задържан вчера, 28 ноември, в служебния си кабинет. Това е станало, след като поискал и приел 4600 лева, за да не извърши действия по служба като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Парите са поискани и приети като „такса спокойствие“.

Митев е искал по 500 лева на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.

Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала днес обвинение на Георги Митев за престъпление по член 302, т. 1 и 2 във връзка с член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия по член 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда. След анализ на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги Митев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама