В район „Възраждане“-СО приключи първата проверка за сезона на не регламирано горене на отпадъци

16:00, 28 ное 18 25 793 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази седмица експерти от администрацията на район „Възраждане“-СО,  служители на Столичния инспекторат и служители на 3 РУ на СДВР извършиха проверки за нерегламентирано горене на отпадъци на открито в Района и проверка на материалите, които се използват при отопление на твърдо годиво.

От адрес  ул. „Перник“ №144 бяха извзети и извозени един камион, излези от употреба гуми. На адрес ул „Ген. Цончев“ 2 в жк „Сердика“ бяха извършени проверки какви  материали се използват при отоплението на твърдо гориво.

Съставен е едни акт за нарушение на Наредбата за управление на отпъдъците и поддържане  и опазване на чистотата, връчени са  две предписания и са наложени 3 глоби по 50 лв.

Проверката е инициирана във връзка с настъпващия зимен сезон и проблемите с качеството на въздуха, които се създават от изгарянето на  нерегламентиранирани материали. Тези проверки ще продължат през цялата зима.

Столична община беше инициатор за въвеждане на стандарти за въглищата и дървата, които бяха приети на първо четене от парламента. Стандартите са разработени от екипа на МОСВ.  Целта е въглищата, които се продават на пазара, да са с по-ниско съдържание на пепел и сяра, а дървата - с ниски нива на влажност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама