Десетки домакинства в Северна България останаха без ток заради студа

19:25, 29 ное 18 25 1259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки домакинства останаха без ток след снеговалежите в Северна България. А се очаква  температурите да паднат до минус 11 градуса. Пет села край Монтана са били без ток повече от 24 часа.

Във Варна някои улици се превърнали в пързалки.

А за вчерашния леден капан на пътя София - Варна, край Севлиево, в който попаднаха стотици коли и камиони, днес беше назначена проверка на снегопочистващата фирма. Ако се открият пропуски, ще има санкции.

Почистващите фирми пък не приемат упреците на шофьорите.

„Апелирам шофьорите, като видят снегорина, да не го изпреварват. Той, за да е тръгнал, значи чисти. Значи пред него не е изчистено”, заяви пред Нова телевизия Димчо Димов, началник „Пътно поддържане”-Шумен.

Освен за толерантност, служителите по снегопочистването молят и за търпение. При снеговалеж пътят първо се обработва със специална смес. И й трябва време, за да подейства.

„Солта действа, когато има движение и когато я мачкат колите. Няма как при снеговалеж пътят да е черен до асфалт”, заяви Димов.

През изминалата нощ по републиканските пътища са работили 800 снегопочистващи машини.

През следващите дни температурите ще паднат до минус 15 градуса. Има опасност от измръзване, предупреждават синоптиците.

Утре е в сила жълт код за температури под нулата през целия ден за Северна България и източните райони.

На изток северният вятър допълнително ще засилва усещането за студ, а в събота сутринта температурите ще паднат под минус 10 градуса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама