Оперната звезда Анджела Георгиу с концерт в Зала 1 на НДК през февруари

10:00, 30 дек 18 / Култура 25 2282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анжела Георгиу, най-бляскавата и талантлива оперна певица на нашето време, ще изнесе концерт в София по покана на Софийската филхаромния. Билетите за голямото събитие са в продажба на касата на зала „България“ и в мрежите на ивентим, ипей и тикетсбг, а цените са от 60 до 200 лв.

Програмата на концерта включва любими оперни произведения в изпълнение на примата и Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. Анджела Георгиу лично е избрала тенора, който да участва в концерта - Стивън Костело. Едва на 37 години, американският певец вече се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света.

Последните новини около Анджела Георгиу са, че на 14 декември предстои да й бъде връчена престижната награда на фестивала Пучини в Торе дел Ларго. Това признание не е изненада за тези, който са запознати с кариерата на Анджела Георгиу и нейните изключителни превъплащение в Пучиниеви героини – Тоска, Мими и Магда. Георгиу прави забележителни изпълнения и в оперите „Адриана Лекуврьор“, „Травиата“, „Симон Боканегра“, „Палячи“, „Фауст“ и др. Тя участва във филма„Тоска“ на режисьора Беноа Жао (2001), тя е и незабравимата Магда в „Лястовичката“, дирижирана от Антонио Папано в запис за EMI и Мадам Бътерфлай в партньорство с Йонас Кауфман, отново за EMI.

Директорът на Софийска филхармония, диригентът Найден Тодоров споделя радостта си, че звезда от ранга на Георгиу е приела да гостува в България и да излезе на сцената с националния ни оркестър. В света на класическата музика Анджела Георгиу сияе като рядък феномен – не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентост, но и магнетичен комуникатор, който завладява сърцата и умовете на ва публиката в дълбочина.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама