Задържаните с хашиш българи са отказали помощ от България

11:00, 30 ное 18 25 1345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата българи, заловени на яхта, превозваща 11 тона хашиш, са отказали подкрепа от българските власти. Очаква се те да изтърпят присъдите си в Италия. В момента са в затвора в сицилианския град Рагуза, съобщи Нова телевизия.

Двамата мъже, които са от Варна, бяха задържани в четвъртък при акция на испанските и италианските власти. Плавателният съд е плавал под холандски флаг край Сицилия. На него бяха намерени 400 пакета хашиш от седем вида.

Каналът около сицилианския остров се оказа магистрала за международен трафик на наркотици. Сънародниците ни са се опитали да потопят яхтата, когато са видели наближаването на полицията, а органите на реда реагираха, защото бяха получили конкретен сигнал от испанските си колеги.

Случаят на българи, които прекарват яхти, не е нов за Италия. Преди около десетина имаше една много мащабна операция, наречена „Кокаиновите крале”. Тогава бяха арестувани повече от 30 човека, а над половината от тях бяха българи. Между тях беше и небезизвестният Евелин Банев – Брендо. Тогава те прекарваха по същия начин – с луксозни яхти наркотици от Латинска Америка, Испания, Италия и към България. А този път става въпрос за хашиш, който вероятно се отглежда в Северна Африка и се прекарва по маршрут от Мароко, през Либия към Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама