Преместиха пощенската кутия на Дядо Коледа

12:20, 30 ное 18 / Любопитно 25 417 Topnovini
1

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване на писмата от децата до Веселия старец, се премества на друго място, съобщи ДПА, цитирана от БТА.
 
Червеното съоръжение, високо няколко метра, е изнесено от предишната му локация в Илулисат и пътува по море за новата си дестинация в град Уманак на едноименния остров на западното крайбрежие на Гренландия.

Според традицията Добрия старец всяка година получава многобройни писма, за да изпълни желанията за подаръци на послушните дечица по света. Някои от учениците в по-горните класове в Уманак посветиха времето си през изминалите четири години, за да отговарят поименно на получената поща. Преместването на пощенската кутия по-близо до тях ще ги улесни в благородното им начинание.
 
От училищното настоятелство на "Едвард Крузе" се извиняват, че не всички писъмца ще получат личен отговор.

Миналата година между 10 000 и 15 000 са били писмата, получили отговор до месец януари. Но за други, това е билоневъзможно поради нечетливите адреси и написаните желания на руски или китайски. Тези езици не се изучават в училището "Едвард Крузе" и поради тази причина е билоневъзможно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа. Но при все това цялата му кореспонденция грижливо се съхранява.

Гренландия е считана за едно от родните места на Добрия старец, като другите са на Северния полюс, Финландия, Русия и Турция,припомня агенцията.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани