Данъчните пуснаха на търг болница в Перник

13:00, 30 ное 18 25 1328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната агенция за приходите (НАП) обяви за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Чунов, цитиран от БТА. Сградата се продава заради задължения към данъчните за 430 000 лева. Търгът е насрочен за 18 декември при първоначална цена 4 934 762 лева.

"Търся логика в това решение на НАП, но не я намирам. Интересното е, че сградата се обявява на търг, след като започнахме да изплащаме задълженията си", каза д-р Чунов, съобщи NOVA. По думите му през последните три месеца, всички пари по линия на здравната каса отивали за погасяване на дълга.

"Пускам уведомителни писма и тръгвам по всички институции. Писах във Facebook и до премиера", заяви управителят.

Болницата е наследник на бившия Профилакториум, построен през 1959 г. от мината като от 1970 до 1990 г. е била база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. Тя се намира в полите на планината Голо бърдо, трикорпусна е със застроена площ 2 856 кв.м. В момента болницата е ЕООД със 100 процента общинска собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама