Българските баскетболисти ще играят за задължителна победа срещу Босна и Херцеговина

13:50, 30 ное 18 / Спорт 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжкият национален отбор по баскетбол посрещаа Босна и Херцеговина у дома, а двубоят е днес от 19:00 часа в „Арена Ботевград“. Три дни по-късно националите гостуват на Франция в Лимож, като ще опитат за втори път да спечелят срещу именития си съперник.

Преди това обаче българите се нуждаят от задължителен успех днес, за да запазят реални шансовете за класиране на световното първенство в Китай догодина.

За момента България е на предпоследното пето място в група "K" с три победи и пет поражения. Босна и Херцеговина е на дъното в класирането с баланс 2-6. Първите три отбора в групата ще играят на световното през 2019 година, като квота за Китай вече си осигури Чехия.

Националите няма да бъдат в пълен състав днес. От отбора отсъстват двама от ключовите играчи Александър Везенков и Дий Бост, които не бяха пуснати от клубните си отбори – „Олимпиакос“ и „Химки“, заради конфликта между ФИБА и Евролигата.

В състава  се завръща един от капитаните - Чавдар Костов, който пропусна предишния квалификационен прозорец заради контузия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама