Кой е най-вдъхновяващият филм според учените

18:20, 01 дек 18 / Любопитно 25 1165 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от университета на Торино установиха, че мюзикълът "Магьосникът от Оз" е повлиял най-много на киноизкуството, съобщи в. "Дейли експрес".

Филмите са оценявани по това колко често се споменават в по-късни продукции, като е използвана компютърна програма. Мюзикълът "Магьосникът от Оз" с Джуди Гарланд в главната роля е създаден през 1939 г. Той е един от първите цветни филми. От него е и вечният хит "Over the Rainbow".

На второ място е серията "Междузвездни войни". Трети е "Психо" на Хичкок. Всички най-влиятелни филми в топ 20 са създадени преди 1980 г., предимно в Холивуд. "Използвахме алтернативен метод на приходите в боксофиса, които се влияят от всякакви фактори освен качеството - реклама, дистрибуция, отзиви" - каза ръководителят на екипа Ливио Биолио.

Изследването е обхванало 47 000 филма. Когато същите принципи били приложени за актьорите, на първо място излязъл Самюъл Джаксън, следван от Клинт Истууд и Том Круз. Единствената жена в топ 10 е Лоус Максуел, превъплътила се в Мис Мънипени от филмите за Джеймс Бонд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама