Сензационно равенство между Фюри и Уайлдър

09:43, 02 дек 18 / Спорт 25 1399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големият боксов мач тази година между двамата непобедени боксьори в тежка категория Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри се превърна в сензационно представление за милионите фенове на бокса по целия свят. Противно на очакванията мачът продължи  цели 12 рунда, в които Тайсън Фюри не позволи на Дионтей Уайлдър да установи контрол в срещата, да разгърне ритъма си на игра, с който постигна 39 нокаута в 40 победи от 40 срещи.

Типичните за Фюри постоянни и сякаш не съвсем координирани движения с главата и ръцете очевидно затрудняваха Уайлдър.

“Бронзовият бомбардировач” успя да свали два пъти Фюри - веднъж в 9-тия и веднъж в последния 12-ти рунд, но и в двата случая британецът се изправи много бързо на крака и не загуби контрол върху играта си.

Тримата съдии видяха срещата по много различен начин - първият отсъди победата за Уайлдър, вторият за Фюри, третият определи двубоя за равен.

Повечето фенове и експерти са на мнение, че Фюри печелеше безапелационно срещата до неочаквания нокдаун в началото на последния 12-ти рунд.

След невероятното шоу в Лос Анджелис днес, щабовете и на двамата бойци активно обсъждат дата за ремач, което е възможно най-добрият сценарии за всички фенове на бокса по целия свят.

Ако до сега се считаше, че глобалните суперзвезди сред боксьорите в тежка категория са две - Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, спокойно можем да кажем, че след близо 4 години Тайсън Фюри се завърна отново на върха.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама