Тръмп се съгласи да не налага нови мита върху китайските стоки от 1 януари

11:59, 02 дек 18 / Свят 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин се споразумяха по време на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина да положат усилия за сключване на ново търговско споразумение в рамките на 90 дни. Според пресслужбата на Белия дом в събота, след края на тази линия Тръмп е възнамерявал да повиши митата върху китайските стоки от 10% на 25%.

„Президентът Тръмп се съгласи, че няма да увеличи цените на продуктите в размер на 200 млрд. Долара от 10% на 25% от 1 януари. Китай се съгласи да купи селскостопански, енергийни, промишлени и други продукти за САЩ за намаляване на търговския дисбаланс, "- каза пресслужбата на администрацията на САЩ.
"Двете страни се съгласиха да положат усилия за постигането на ново споразумение през следващите 90 дни. Ако страните не сключат споразумение до края на определеното време, тарифите ще се увеличат от 10% на 25%", подчерта Белият дом.

Страните също се съгласиха незабавно да започнат преговори за решаване на проблеми в областта на трансфера на технологии, защитата на интелектуалната собственост, нетарифните бариери, хакерските атаки и кражбата на лични данни в интернет пространството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама