Макрон се запозна с пораженията след протестите във френската столица

17:26, 02 дек 18 / Свят 25 1325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Франция Еманюел Макрон, който веднага след като се върна в страната от срещата на Г-20 в Аржентина се запозна днес с пораженията по Триумфалната арка в Париж, проведе спешна среща с премиера и министрите на вътрешните работи и на околната среда. На нея той се закани, че отговорните за насилието и щетите ще заплатят за своите действия, предаде АП. Правителството обяви ивънредно положение след най-тежките безредици в страната от години.

Групи от маскирани протестиращи „избухнаха“ в центъра на Париж в събота, унищожавайки всичко по пътя си. Сблъскъха се и с полицията, която срещна най-лошите размирици, които столицата е виждала от 1968-а година насам.
Макрон и ключови министри в страната трябваше да се срещнат по-късно в неделя, за да обмислят обявяването на извънредна ситуация и, за да предотвратят повторение на бунтовете. Правителството е отворено за диалог, но няма да се отклонява от основната цел.

При завръщането си от срещата на върха на Г-20 в Аржентина Макрон направи незабавно посещение в Триумфалната арка, след като се поклони пред Гроба на Незнайния войн.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама