Звезден рожденик: Ози Озбърн

09:20, 03 дек 18 / Любопитно 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува музикантът Ози Озбърн и навършва 70 години!

Джон Майкъл Озбърн, познат в музикалните среди като Ози Озбърн (Ozzy Osbourne), е британски рок музикант, роден на 3 декември 1948 година в Астън, Бирмингам (Англия). Ози е съосновател и първи вокалист на легендарната рок група Black Sabbath, а по-късно осъществява успешна солова кариера и се превръща в една от емблемите на съвременната хард рок и метъл музика, спечелвайки си прозвището „Принцът на Мрака“.

В средата на 90-те години Ози Озбърн и жена му Шарън организират мащабен рок фестивал, наречен Ozzfest, който се провежда всяка година в различни американски градове и освен Ози включва редица популярни и не толкова популярни рок и метъл групи, които се сменят всяка година. Фестивалът разполага с две сцени: едната е главната сцена, на която се изявяват известните и големи имена в рок музиката, а на втората сцена своя шанс за изява получават по-малко известни или нови групи. На някои от фестивалите Ози взима участие и с новосъбралата се Black Sabbath. Първото издание се състои през 1996.

До момента има две издадени компилации от различните издания на фестивала – първата е от 1997 и носи заглавието „The Ozzman Cometh“, а втората, „Ozzfest: Second Stage Live“, представлява двоен диск, съдържащ концертни изпълнения на повечето от групите, взели участие на фестивала през 2000 година, както и няколко песни на групи, участвали през 1996.

През 2001 година по американския телевизионен канал MTV стартира реалити шоу със сериен формат, наречено The Osbournes, което отразява живота в семейството на Ози Озбърн. Проектът е осъществен след като операторски екип на телевизията следи всяка стъпка на членовете на семейството в собствената им къща в продължение на няколко месеца. В шоуто участват Ози Озбърн, жена му Шарън Озбърн, дъщеря му Кели и синът му Джак. Втората му дъщеря Ейми обявява своето нежелание да участва, като дори остро критикува родителите си в медийното пространство за участието им в подобно шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама